Je wint de loterij, wat nu?

Je hebt ook voor de grap weer een lot gekocht voor de loterij, zonder enige hoop leg je hem weer ergens neer om later te checken of je hebt gewonnen of niet. Wat zou je eigenlijk met het geld doen? Een game pc kopen of een boot als je echt veel geld hebt gewonnen.

Een week na de trekking zie je het lot weer liggen en besluit te kijken of je wat hebt gewonnen. Kom je erachter dat je gewoon een miljoen euro hebt gewonnen.

Die eerste ideeën waren leuk maar even serieus wat ga je nu met het geld doen.

Wat is slim om te doen?

Schreeuwen over de daken dat je hebt gewonnen, een game pc kopen waar je je hele leven van hebt gedroomd of alles op de bank zetten en sparen. Wat ga je doen?

Wat je uiteindelijk gaat doen kan niemand je zeggen want dat is aan jou. Ik kan wel vertellen wat je absoluut niet moet doen. 

 

Schreeuw het niet van de daken en laat het geld je niet gek maken. Er zijn genoeg mensen geweest die zich door het geld gek lieten maken. Ze stopten met hun studie en laten opeens allemaal dingen verbouwen zonder nadenken. Hoe kleiner je deze sudden wealth houdt hoe beter je er mee om kan gaan. Alleen het zo klein als het op je spaarrekening zetten is ook niet slim met alle belastingen en rentes die je negatief tegenwerken. 

 

Hoe je het ook wendt of keert, het geld verliest zijn waarde, dit is een feit die je moet leren accepteren. Zo snel mogelijk uitgeven is ook weer niet slim omdat je het geld je dan weer gek laat maken. Dan keert de vraag weer terug wat is slim om te doen? Uit onderzoek blijkt dat mensen die prijzengeld winnen en het daarna weggeven gelukkiger zijn. Dus ik zou zeggen geef het weg aan naasten, laat ze weer genoeg hebben om hun rekeningen te betalen of hun badkamer om te bouwen. Dan heeft iedereen wat leuks waar ze naar uit kunnen kijken.

 

En uiteindelijk is het voorbij, het geld is weer op en je hebt een beetje overgehouden om te sparen, Het onverwachte moment is geweest. Uiteindelijk blijft een vraag hangen, maakt geld uiteindelijk nou gelukkig, geld helpt alleen wat je ermee doet blijft misschien toch wel het meest belangrijke. Gebruik het slim en goed en doe geen domme dingen waar je later spijt van hebt.

 

Reactie achterlaten