Je hebt een ongeval op werk, wat nu?

Betrokken zijn bij een ongeval is iets wat je zo veel mogelijk wilt vermijden, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Door de kleinste dingen kan er al een groot ongeluk ontstaan en deze kunnen soms grote gevolgen hebben. Bij ongelukken kunnen mensen ernstig verwond raken en dit kan veel geld gaan kosten. Als je een auto ongeluk hebt en je breekt hierdoor iets dan kan het veel geld kosten om geopereerd te worden, maar naar wie gaan deze kosten dan? In het geval van een auto ongeluk gaan de kosten naar de persoon die verantwoordelijk is voor het ongeval. Als jij bijvoorbeeld van achter bent aangereden dan moet die chauffeur betalen voor de schade die hebt opgelopen. Dit kan soms allemaal best ingewikkeld in elkaar zitten, maar als het goed is zijn deze mensen verzekerd hiervoor. De kosten van het ziekenhuis komen dan bij jou terecht, maar jouw verzekering mag deze kosten doorgeven aan de verzekering van de persoon die jou had aangereden. Niet alleen op de weg gebeuren ongeluk. Ook op werk kan er regelmatig iets mis gaan. Zeker als je een iets risicovollere baan hebt. Alleen als jij een ongeluk hebt op werk wie is er dan verantwoordelijk?

Wie is er aansprakelijk?

Bij een ongeval dat plaatsvindt op de werkvloer is de werkgever aansprakelijk. Als jij te maken krijgt met een ongeval op de werkvloer kan dit over van alles gaan. Je kunt te maken krijgen met whiplash letselschade, een gebroken arm of een depressie. Al deze vervelende ongevallen kunnen leiden tot veel kosten. Zo loop je inkomsten mis omdat je moet herstellen, maar ook operaties zijn niet gratis. Als je dus een ongeval meemaakt op de werkvloer dan zijn deze kosten voor de werkgever. Schadevergoeding bij bedrijfsongeval is erg belangrijk en zorg dat je hier genoeg over weet, zodat als jij ooit in deze situatie terecht komt je weet wat je moet doen.

Hoe ga je om met een whiplash?

Wanneer je na een bedrijfsongeval last hebt van whiplash schade dan kan dit een serieus probleem zijn. Bij whiplash is het zo dat je schade oploopt aan je nek. Je hoofd is dan zo plotseling een kant op bewogen dat de banden en de spieren in de nek uitgerekt zijn. De spieren zijn dan overbelast en hierdoor kunnen ernstige nekklachten ontstaan. Als je dus te maken krijgt met een ongeval op de werkvloer zorg er dan voor dat je weet wat je moet doen en wie er aansprakelijk voor is.

Reactie achterlaten