Technische snufjes voor je auto

Je kent het wel, online zie je van alles voorbij komen dat handig is om te gebruiken als bestuurder. Of het nou gaat om veiligheid, gemak of iets met een luxe uitstraling. Hier staan een aantal leuke mogelijkheden om te gebruiken voor in je auto.

Dashboard camera

Een camera voor je auto is niet alleen handig voor bijvoorbeeld parkeren. Het biedt ook de mogelijkheid om een ongeluk vast te leggen. Misschien botst een auto tegen jou aan en ontstaat er een ruzie, iemand kan zomaar zeggen dat het jouw schuld was. Maar jij hebt natuurlijk alles op camera staan en bewijst zo dat het niet jouw fout was. Daarnaast ben je ook een ‘ooggetuige’ van andere bestuurders, jouw beelden kunnen nog eens van pas komen. En misschien wil je gewoon je vakantiereis vastleggen, zodat je later kunt bekijken waar je precies hebt gereden.

Auto plug-ins

In je auto zit meestal een punt waar stroom vanaf komt, hier kun je plug-ins voor gebruiken. Krijg je het altijd voor elkaar dat je telefoon leeg is wanneer je de auto instapt? Geen probleem, je kunt een usb plug-in kopen! Dan laad je je telefoon op wanneer je maar wilt. Of misschien vergeet jij altijd je aansteker en rook je eigenlijk graag sigaretten tijdens een lange trip. Tegenwoordig kun je gewoon een tool kopen dat voor een ingebouwde aansteker zorgt, erg handig! Er zijn zelfs plug-ins die kopjes koffie zetten, een soort mini espresso machine voor onderweg. Ideaal!

Tracking

Zoals je weet kun je je telefoon vaak wel terugvinden met GPS, mocht je hem kwijt zijn. Waarom dan niet een GPS tracker voor je auto? Misschien denk je dat de kans klein is dat je auto ineens wordt gestolen, maar als je hem bijvoorbeeld verhuurt is het wel handig om te kunnen zien waar je auto is. Zo voorkom je dat iemand met jouw auto vertrekt naar het buitenland! Je kunt zelfs een melding krijgen als de snelheid wordt overschreden, of als de auto een ingestelde zone verlaat. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om mee te luisteren naar omgevingsgeluiden, mocht je in een situatie belanden waarin dit nodig is. De tool kun je zo erin bouwen, zodat hij onzichtbaar is voor anderen.

Conclusie

Vroeger was de opkomst van de digitale tachograaf al high-tec. Tegenwoordig gaat het veel verder, en dit is nog maar een korte lijst van technische snufjes voor in je auto. Wat voor een technische snufjes heb jij al in je auto geïnstalleerd? Of houd jij het liever simpel?

 

Reactie achterlaten